Príroda u vás doma

Život v súlade s prírodou je najnovším módnym trendom. Obklopujeme sa množstvom rastlín, kvetín, do našich kuchýň prenikajú bylinky, ohľadom zdravia sa obraciame na liečivé rastliny, dávame prednosť oblečeniu z bavlny či vlny a do našich príbytkov postupne pribúda nábytok z dreva.

stromy

Drevo – prírodný materiál.
Drevo je prírodný materiál, ktorý, ak s ním rozumne hospodárime patrí medzi obnoviteľné zdroje. Z tohto materiálu si môžete postaviť dom, môžete si ním vyzdobiť interiér (drevená podlahy, obklady stien), alebo si môžete zaobstarať pár kusov nábytku z dreva a vytvoriť si oázu harmónie v dome. Nábytok z masívu má viacero výhod.

Nábytok z masívu.
Rozmýšľate prečo sú stoličky po babke stále v perfektnom stave a vaša takmer nová posteľ v spálni je súca na vyhodenie? Odpoveď je v použitom materiály. Akýkoľvek nábytok z masívu (dreva) vydrží desiatky rokov ak je on dobre postarané.

dřevi

Starostlivosť o nábytok z masívu.
Zabudnite na drahé čistiace prostriedky. Drevený nábytok si žiadnu špeciálnu starostlivosť nevyžaduje. Postačí vám len handrička a čistá voda. Nábytok utierajte vlhkou handričkou, nie mokrou. Snažte sa vyhnúť tomu, aby voda na nábytku stála. Inak by mohlo drevo napučať a zmenilo by svoj tvar. Ak sa obávate práve toho môžete nábytok po utretí mokrou handričkou pretrieť suchou – odsajete tak nadbytočnú vodu.

Nábytok je opatrený ochrannou vrstvou laku, ktorá ho chráni pred napadnutím plesňami, vsiaknutím vody a zároveň zvyšuje jeho lesk. Pokiaľ chcete už staršiemu nábytku vrátiť lesk zaobstarajte si na to prostriedky určené na ošetrovanie dreveného nábytku. Každý takýto prípravok najskôr ale vyskúšajte na menej viditeľnom mieste. Môže sa pokojne stať, že váš nábytok a prostriedok si nesadnú a mohli by ste si narobiť viac škody než osohu.

Dlhovekosť zaručená.
Nábytok z masívu pri správnej starostlivosti vám vydrží 10 krát dlhšie než nábytok z drevotriesky. Ak chcete jeho životnosť predĺžiť môžete ho renovovať. Pokiaľ si na to netrúfate zverte ho do rúk odborníkov.

About the Author

You may also like these

No Related Post