Aký druh internetu chcete?

Podľa zahraničnej štúdie existujú tieto štyri internety sú v podstate: otvorená, univerzálna verzia, ktorú predstavovali priekopníci webu; súčasný, prevažne kalifornský internet, ktorému dominuje niekoľko technických gigantov (Apple, Amazon, Google a Facebook); regulovanejší európsky internet; a prístup autoritárskeho, murovaného záhradného typu, aký je v Číne, ktorý má svoje vlastné technické giganty (Baidu, Alibaba, Tencent).počítač.jpg

To, čo by ste mohli nazvať „argumentom v Southamptone“, je založené na neodolateľnom a nevyvrátiteľnom tvrdení: že neexistuje žiadny internet, ktorý by sa vzťahoval na celé ľudstvo a ktorý by sa objavoval na všetkých miestach; skôr je tu niekoľko iterácií tejto revolučnej technológie, z ktorých štyri artikulované našimi priateľmi v Southamptone sú jednoducho najvýraznejšie.

Ako sa naše druhy potýkajú s nebývalým narušením, život zlepšujúcimi možnosťami a strašnými potenciálnymi škodami digitálnej technológie, bojuje zúriaca bitka, ktorá formuje budúcnosť internetu. Podľa najlepších odhadov bol v minulom roku – po prvý raz – viac ľudí online ako off-line.

To znamená, že takmer polovica ľudstva je stále na úteku. Aký druh internetu títo ľudia, asi tri miliardy z nich, prídu?

V uplynulom roku niekoľko článkov, ako napríklad tento briefing Economist, poznamenalo, že spoločnosti, ktoré dnes dominujú na internete, zúfalo bojujú o pozornosť týchto troch miliárd budúcich používateľov.kancelář.jpg


Vedúca úloha Európy
Vo svojom prvom vystúpení a rozhovore od vstupu do Facebooku si Sir Nick vybral Brusel za svoje miesto. V pondelok si vybral nemecké hlavné mesto. Nie je to len Europhilia diktovať jeho cestovné plány, ako by bývalý obchodný vyjednávač sa snažil prežiť jeho mladosti. Je to vlastne studená, tvrdá komerčná potreba.

Facebook vie, že regulácia prichádza. Všimla si, že väčšina inteligentného myslenia o regulácii prichádza z Európy. Toto nariadenie chce formovať skôr, ako regulácia vytvorí Facebook.

About the Author

You may also like these

No Related Post